11 Kasım 2010 Perşembe

Sao Paulo Yemek

Kisaca et ziyafeti soyleydi adamlar boga hayvaninin degisik bolumlerini degisik kivamlarda pisirmek surettiyle masalar arasi dolastiriyorlar sen masana yesil kart koyarsan surekli gelir soruyorlar, evet dersen onunde kesip veriyorlar, boylece kolesterolu 300 yapip kalp spami gecirmeye baslayana kadar yiyebiliyosun, sonra da karti kirmiziya cevirip eziyeti bitiriyosun. Bi de sinirsiz acik bufe vardi, cesitte de sinir tanimamislar, susiden babagannusa kadar hersey!
Oglen yemegimizi de gelatario denen bir cesit yerde yedik bunlar hem bakkal hem pastane hem kafe gibi alicagini aliyosun (Tatli sandvic kahve market alisverisi de biraz var) sonra ister tezgahda ister masada yiyosun istersen alip gidiyosun. Sabah da buradan aldigimiz peynirli ekmegi yedik (ozel bi cesit pogaca gibi) hamurisleri baya iyi, tatlilari cok kremali agirca biraz. Kahve super Doganin isyerindekiler gunde 3-4 tanenin sagliga iyi geldigini soylemis geleb,ilir bence de:)
Dun gece ev yapimi caiprinha ile gunu noktaladik, lime, seker ve basit olursa votka bulursan sakeveya cachaca ile yapilan buraya ozgu bir icki, lime yerine farkli yoresel meyvelerle de yapilan versiyonlari varmis, eksili ve tatli cok sahane bir icki, ama cok icmemek lazim gerci bize uyku oncesi iyigeldi , Sao Pauloda ilk gecemizde melekler gibi uyuduk.
Bugun daha kosusturmacali bir gun hemen hemen cikiyoruz aksama bayilmazsak bugun ayrtintili yazicam
Sevgiler herkese

Ayşe

*********************************

BAZI ŞEYLER

Akşam yemeği ve içkisi ile ilgili birkaç detayı şöyle özetlemeye çalışayım:
- Akşam yemeği için Doğan’ın bizi götürdüğü restoran, Angelica, gayet hoş bir yerdi, Paulista’ya da yakın sayılır. Mangalı (ASHUCARREA) çok seviyormuş buradakiler ama boğa olacak, inek yemiyorlarmış pek. Ayşe’nin anlattığı sistemde (rodichio – döngü gibi bir şey demek, restoran’da sınırsız et anlamında kullanılıyor) tıka basa akşam yemeği ve içkiler için adam başı R$50 verdik (lüks yerlerde R$100’e kadar çıkabiliyormuş).
- Akşam evde içtiğimiz caiprinha’nıt tarifi ise şöyle: lime ‘ları çekirdeklerini ayırıp doğra, üç kaşık kadar pudra şekerini ilave et, ismini bilmediğim havan tokmağına benzeyen (tahtadan) bar malzemesi ile ezerek karıştır, bolca buz ve cachaça (buraya özgü bir içki) ekleyerek hepsini birlikte karıştır. Cachaça yerine vokta ya da sake’yle de yapılıyormuş.

Burak

2 yorum:

  1. Saka gibi gercekten dunyanin oteki ucundasiniz :) Bu bi bucuk ayin her gununun boyle guzel gecmesini diliyorum, ulusta, is yerinde oturup bunlari okumak ayri bir zevk oluyo, ayse anlattiklarin gozumun onunde canlaniyo. Sadece senin degil kisa bi sureligine de olsa benim dunyam da degisiyor. Devamini bekliyorum ona gore. Donuste ogrendiginiz egzotik kokteylleri bol bol icmek umuduyla...

    YanıtlaSil
  2. caiprinha iyiymis :)
    "susiden babaganusa" da supermis hatta ve hatta.

    YanıtlaSil